Toka ndodhet vetëm në Lindje të Macon, në zonën rurale Wilkinson County, Georgia dhe është një strehë për njerezit me ngjyre.
SHBA– “Mirësevini në Liri!” – është emri që agjentja e pasurive të patundshme Ashley Scott dhe 19 familje të tjera i kanë vendosur tokës me 97 hektarë tokë që u blenë për familjet me ngjyrë.

“Unë shpresoj se do të jetë një strehë e sigurt për njerëzit me ngjyrë, për familjet në veçanti”, thotë Scott.

Advertisements

Toka ndodhet vetëm në Lindje të Macon, në zonën rurale Wilkinson County, Georgia. Scott dhe shoqja e saj, investitorja dhe sipërmarrësja Renee Walters, fillimisht nuk planifikuan të blinin një tokë të madhe, por kishin një vizion të qartë – të krijonin një hapësirë ​​të sigurt për familjet e tyre me ngjyrë.

“Të jesh në gjendje të krijosh një komunitet që po lulëzon, që është i sigurt, që ka bujqësi dhe biznese tregtare që mbështesin njëri-tjetrin dhe që dollarët qarkullojnë në komunitetin tonë, është vizioni ynë.”

Trazirat që pushtuan vendin në fillim të këtij viti pas vrasjeve të George Floyd dhe Breonna Taylor në duart e policisë dhe afër shtëpisë, vdekja me armë zjarri e Ahmaud Arbery ndërsa bënte vrap jashtë Brunswick, nxiti gratë të krijonin për një komunitet i ri dhe të sigurtë.

Advertisements

Land purchased by the Freedom Georgia Initiative in Wilkinson County, Georiga.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP