Puna e lodhshme, rraskapitja nga të qenit prind, si dhe shumë faktorë të tjerë mund ta bëjnë të vështirë që ta mbani gjallë “zja rrin” në një marrë dhënie.

Shkencëtarët kanë zbuluar arsyet që ndikojnë në uljen e dëshirës për të kryer mar rëdhënie, dhe gënjeshtra nuk është në krye të listës.

Advertisements

Psikologët analizuan jetën seksuale të qindra vullnetarëve për të zbuluar pse jeta e tyre s*ksuale nuk është më si në fillim.

Lista kryesohej nga “mungesa e entuziazmit”, raporton “The Sun”.

Kjo ndiqej nga mungesa e kohës dhe e hapësirës, pasi çiftet thanë se ndiheshin si “të shtypur” nga partnerët e tyre, thuhet në revistën “Psikologjia Revolucionare”.

Advertisements

Vendin e tretë e zinte orari i ngjeshur i punës dhe më pas, se ksi i keq.

Çuditërisht, mosbesimi dhe abuz imi zinin vendin e pestë.

Prof. Meneleos Apostolou nga Qipro, i cili kreu sondazhin, tha se ishte shumë e rëndësishme të identifikohej arsyeja pse jeta sek suale po “zbehej”.

“Vështirësitë për të qenë intim në një marrë dhënie mund të shkaktojnë dhi mbje të konsiderueshme emocionale tek njerëzit. Identifikimi i vështirësive është hapi i parë drejt adresimit të tyre dhe përmirësimit të mirëqenies emocionale të njerëzve”,- tha ai.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP