Nga gjyshi i tij mori jo vetëm emrin por edhe zanatin. Ky është Zef Gjini, i njohur në qytetin e vogël të Vau – Dejesit si mullixhiu i vogël.

15 vjeçari ka vendosur të vazhdojë edhe me tej traditën e familjes së tij, duke punuar në mullirin e trashëguar prej 4 brezash.

Advertisements

Me 14 shtator, Zefi nis gjimnazin por këtë zanat nuk do ta lërë pas dore. Ai na tregon se gjatë bluarjes, duhet shumë kujdes e përgjegjësi, pasi cilësia e miellit ndryshon menjëherë.

Zanatet e vjetra sa po vijnë dhe zhduken por 15 vjeçari nga Vau Dejës duket se ka vendosur të çoje deri në fund amanetin e gjyshit të tij për të mos harruar zanatin dhe për tu kujdesur për mullirin.

Advertisements

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP