Nga Spitali o Traumës, aty ku e bija po kurohet dhe ndodhet jashtë rre.zikut për jetën tashmë, Edmond Dibra tregoi me lot në sy se se si Denisa kërkonte shoqet e saj sapo kishte hapur sytë. Për të pla.gosurën tjetër, Nervida Garunja, e cila humbi dhe të motrën Lusinda në aksi.dentin tr.agjik, gazetari bëri thirrje që të dhurohej gj.ak, pasi ajo ndodhet ende në gjendje të rëndë.

SHKODËR– Edmond Dibra, gazetari i sportit në RTSH dhe babai i njërës prej vajzave që u ak.sidentua një natë më parë në dalje të tunelit të Karrabës, Denisa Dibra, ka rrë.fyer se si e mori vesh lajmin e kobshëm. Nga Spitali o Traumës, aty ku e bija po kurohet dhe ndodhet jashtë rre.zikut për jetën tashmë, Edmond Dibra tregoi me lot në sy se se si Denisa kërkonte shoqet e saj sapo kishte hapur sytë. Për të pla.gosurën tjetër, Nervida Garunja, e cila humbi dhe të motrën Lusinda në aks.identin tr.agjik, gazetari bëri thirrje që të dhurohej gj.ak, pasi ajo ndodhet ende në gjendje të rë.ndë.

Advertisements

“Vajzat po ktheheshin nga një gëzim. Lusinda do të ditëlindjen. Goca ime është jashtë rrez.ikut për jetën. Ajo është përmendur në orën 05:00 të mëngjesit dhe nuk e mban mend aks.identin, ka kërkuar shoqet e saj, donte të dinte çfarë është bërë me to. Më falni për gjendjen emocionale, nuk do ia dëshiroja asnjë familjeje këtë tra.gjedi. Vajzat njihen, janë nga Shkodra, e ndjera kishte ditëlindjen. Nervida Garunja është në një gjendje të vështirë për jetën, InshAllah bën mrekulli. Shkodra jeton me hallin dhe brengën time dhe familjet që kanë humbur pjesëtarë, aks.identi ishte fa.tal.

Mbrëmjeve ulem me bashkëshorten për të pirë një kafe dhe po shihja orën, vajza nuk ka shans që të mos më marrë 3 herë në ditë. “U thashë a po knaqeni”, “po hamë drekë, nga ora 6 do vijnë për Shkodër”. Në orën 7 them si ka mundësi që s’na ka marrë vajza, sikur më shtynte diçka. I marr në celular, më del një person. Më thotë një qytetar që vajza është jashtë rre.zikut për jetën. Ishte momenti kur kishte marrë zjar.rfikësit dhe kishin nxjerrë vajzën nga makina, Kam lëshuar telefonin në tokë. Nervida është rë.ndë, në gjendje kr.itike dhe do bëja thirrje, vajza ka nevojë për gja.k. Kush ka mundësi të bëhet ndihmë për shpëtimin e saj. Njerëzit e Nervida janë në Shkodër se familja ka hapur dyer e mor.tit, ato janë si vajzat e mia. Janë pjesë e familjes sime. Presin trupin e të ndjesës Lusinda që është në spitalin e Elbasanit dhe kanë në Shkodër në ceremoninë mo.rtore. Përsa i përket shkaktarit të ak.sidentit, kërkoj që shteti të bëjë detyrën,”– tha Dibra.

Aks.identi ndodhi dje mbrëma, ku në dalje të Tunelit të Kërrabës në Elbasan, dy vajzat ngelën të bllokuara në makinë, dhe u desh ndërhyrja e zja.rrfikëses me mjetet prer.ëse për të nxjerrë vajzat nga mjeti i dë.mtuar. Më shumë se 30 minuta, kaluan dy vajzat në makinë, ndërsa Lusinda Garunja e Xhaneta Qallia humbën jetën në spitalin e Elbasanit. Shkaku kryesor i ak.sidentit tra.gjik dyshohet se ka qenë shpejtësia tej normave dhe gjendja e deh.

Advertisements

Behar Pema, 58 vjeç pas dy testeve të alk.oolit kanë dalë mbi normën 0.93 mg/l testi i parë dhe 0.99 mg/ l testi i dytë. I cilësuar si përgjegjës për tra.gjedinë ai është ar.restuar nga policia dhe do të përballet me ligjin për dy ak.uza. E para, “Shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor” dhe e dyta “Drejtimi i mjetit në mënyrë të parre.gullt” që solli edhe vde.kjen e dy të rejave dhe pla.gosjen e rëndë të dy të tjerave

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP