Huawei ka njoftuar planet për të instaluar paraprakisht sistemin e vet operativ Harmony në telefonët e saj inteligjentë nga viti i ardhshëm.Kompania kineze tha se do të ofronte gjithashtu softuer për prodhuesit e tjerë për ta përdorur si një alternativë ndaj Android.Huawei aktualisht është prodhuesi i dytë më i shitur i celularëve në botë, pas një kohe të shkurtër në vendin e parë .

Advertisements

Por të tjerët janë përpjekur dhe dështuar të sfidojnë dominimin e Google dhe Apple.Android i Google përbënte 85.4% të telefonave inteligjentë të transportuar vitin e kaluar, sipas kompanisë kërkimore IDC , dhe iOS i Apple 14.6% të mbetur.Dhe këto shifra pasqyrojnë faktin se Samsung Tizen, Amazon’s FireOS, Windows Phone i Microsoft dhe Canonical’s Ubuntu të gjithë kanë dështuar të bëjnë përparim në aparate.

Masa e Huawei është nxitur nga fakti që ai nuk mund të ofrojë më aplikacione dhe shërbime të Google në pajisjet e tij më të fundit, për shkak të një ndalimi të tregtisë në SHBA – edhe pse kufizimi nuk e ndalon atë të ofrojë Android vetë.Brenda Kinës ,ku konsumatorët nuk përdorin dyqanin Google Play dhe shumë prej shërbimeve të Google janë bllokuar , ky kufizim nuk ka shkaktuar probleme të Huawei.

Advertisements

Por në vendet e tjera, kërkesa për telefonat e saj më të fundit ka qenë e dobët sepse mjetet e Google janë të njohura. Një ekspert tha se fati i sistemit të ri operativ mund të varet nga sa kompani të tjera të teknologjisë Huawei të bindura të hyjnë në bord.

“Kjo lëvizje do të mbështetet nga qeveria kineze sepse përshtatet në strategjinë e saj më të gjerë Made In China 2025,” tha Marta Pinto, nga IDC.”Por do të ngrihet diku tjetër nëse shitësit e tjerë kinezë, të tilla si Xiaomi dhe Oppo, e miratojnë atë.

“Edhe atëherë, do të jetë ende një sfidë në gjeografitë si Evropa Perëndimore dhe Amerika Latine, ku kaq shumë njerëz dhe biznese mbështeten në produktet e Google.”

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP