Presidenti Recep Tayyip Erdoğan, ka bërë të qartë se Turqia nuk do të tolerojë veprime të paligjshme në rajonet e Egjeut dhe Mesdheut.

“Turqia nuk do të lejojë piraterinë ose banditizmin në rajonet e Mesdheut dhe Egjetu”, tha presidenti Erdoğan në provincën Giresun të Detit të Zi në një ngjarje që shënon fillimin e sezonit të peshkimit.

Advertisements

Presidenti Erdoğan gjithashtu tha se Turqia nuk do të kufizohet në brigjet e saj, pasi është vendi me vijën më të gjatë bregdetare në rajonin e Mesdheut.

Ai foli kundër sfondit të mosmarrëveshjeve të fundit me Greqinë mbi kufijtë detarë, veçanërisht në lidhje me kërkimin e energjisë në Mesdheun Lindor.

Greqia është përpjekur të kufizojë në mënyrë të paligjshme territorin detar të Turqisë, duke u përpjekur ta fusë atë në brigjet e saj bazuar në ishujt e vegjël grekë pranë bregdetit turk.

Advertisements

Turqia është argumentuar se palët duhet të ulen për dialog për të arritur një zgjidhje fituese për të dyja palët të bazuar në ndarjen e drejtë.

Greqia së fundmi ka kryer stërvitje ushtarake që synojnë të ndalojnë Turqinë në synimin e saj për të kërkuar energji, si dhe ka armatosur në mënyrë të paligjshme ishujt në Egje, duke shkelur traktatet e paqes./ AA

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP