Një grua e re që ka pr.erë qëllimisht dorën e saj me një sha.rrë elektrike për të pretenduar dëmshpërblimin e sigurimeve prej rreth 1 milionë euro, është bur.gosur për tre vjet në Slloveni.

22 vjeçarja Julija Adlesic nga Ljubljana, hartoi planin maka.bër bashkë me të dashurin e saj për të pre.rë dorën e majtë sipër kyçit dhe më pas ta linte në shtëpi kur shkuan në spital për ndihmë, në mënyrë që të mos mund të rivendoset më me kirurgji.
.shtrim me sigurimet dhe u dë.nua me tre vjet burgim. Prokurorët zbuluan se para se të sha.rronte dorën e saj ajo kishte nënshkruar me pesë kompani të ndryshme sigurimesh.

Advertisements

Adlesic priste të mblidhte më shumë se 1 milionë euro, gjysmë të paguara menjëherë dhe pjesën tjetër në këste mujore.

Disa ditë para incidentit në fillim të 2019, hetimet e policisë zbuluan se partneri i Adlesic, Sebastien Abramov, kishte kërkuar në internet për dorë artificiale, çka u përdor si provë se gj.ymtimi ishte pjesë e mas.htrimit të sigurimeve.

Pasi pr.eu dorën e saj Adlesic u dërgua në spital nga i dashuri dhe babai i tij, duke thënë se ishte lën.duar duke prerë degë.

Advertisements

Autoritetet thanë se ajo qëllimisht kishte lënë dorën e pr.erë në shtëpi për të siguruar që lëndimi të ishte i përhershëm dhe të merrte shpërblimet masive.
Por plani i tyre u prish kur policia rekuperoi dorën e pre.rë dhe kirurgët ia rivendosën në vend.

Gruaja prot estonte pafajësinë e saj duke thënë se nuk do të kishte pr.erë kurrë dorën me dashje.

Por gjykatësja Marjeta Dvornik tha: “Ne besojmë se dë.nimi është i drejtë dhe i përshtatshëm, dhe do të kryejë qëllimin e tij.”
I dashuri i saj Abramov u dë.nua me tre vjet bu.rg kurse babai i tij me një vit bu.rg të pez.ulluar.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP