Tregtita e kafshëve të egra dhe mbajtja e tyre në kushte çnjerëzore nuk ka të ndalur si në Shqipëri por edhe në Kosovë.

Prej vitit 2019 një luan mbahet i mbyllur në një kafaz, për të argëtuar vizitorët e një restoranti aty në Gjilan.

Por ditët e fundit gjendja e “mbretit të kafshëve” është rënduar, për shkaqe që nuk dihen ende. Siç duket edhe në pamjet e filmuara nga një vizitor, gjendja e luanit nuk është aspak e mirë.

Vitin e kaluar autoritete në Kosovë u angazhuan ta çojnë luanin në ndonjë vend të Bashkimit Europian, të specializuar për mbajtjen e kafshëve të egra, por mesa duket asgjë s’është bërë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP