Në vitet e ardhshme pritet që popullsia e Shqipërisë pritet të shënojë ndryshime. Pritet që popullsia në moshë të re të bjerë ndërsa do të rritet numri i të moshuarve në vend.

Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB), divizioni për popullsinë, ka publikuar profilin demografik të Shqipërisë për vitin 2020, përmes grafikëve që paraqesin popullsinë e vendit, të ndarë sipas gruposhave.

Ndryshimet kanë filluar të jenë të dukshme prej vitit 1990 ndërsa shifrat pritet të përkeqësohen edhe më në 2100.

Në këtë grafik duket qartë se në vitin 1990, mbizotëronin moshat e reja dhe fëmijët nga zero deri në 5 vjeç.

Në vitin 2020 dominon grupmosha nga 25 deri në 35 vjeç, si për meshkujt, ashtu dhe për femrat.

Deri në vitin 2100, piramida e popullsisë do të përmbytet tërësisht dhe do dominojnë grupmosha mbi 65 vjeç.

E gjitha kjo shpjegohet me një ulje të lindshmërisë, rritjen e jetëgjatësisë dhe tendëncën në rritje për emigrim. Ndërsa po ashtu OKB parashikon për Shqipërinë një rënie të numrit të popullsisë. Ndërsa do vërehet edhe një sforcarje për krah pune në vitet e ardhshme kryësisht në sektorin e bujqësisë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP