Një 92-vjeçar nga Vitenami, ka më shumë se 80 vite që nuk i p.ret flokët e tij, pasi beson se nëse e bën një veprim të tillë do të gjejë vd. ekjen. Nguyen Van Chien, nga rajoni jugor Mekong Delta i Vitenamit, thotë se nd.jek një besim që e k.ëshillon një person të mos bëjë ndr.yshime në f.izikun e tij. “Unë besoj se nëse do të s.hkurtoj flokët do të vd. es. Unë nuk g.uxoj të ndr.yshoj asgjë tek flokët, madje unë as i kreh ato. Për t’i bërë të duken bukur, i mb.uloj flokët me një shall të pastër. Të tregohem i s.inqertë unë besoj në shtatë p.erëndi dhe kërkesa për të mos pr.erë flokët ishte e tyre”, tha i moshuari.

Ndër të tjera ai tregoi dhe momentin kur ka pr.erë flokët për herë të fundit, duke shtuar se ishte i kus.htëzuar për ta bërë një gjë të tillë, pasi ishte pjesë e rregullores së shkollës. “Mbaj mend kur kam qen i vogël, flokët i kishte të zinj, të tr;ashë e të fo;rtë. Unë i krehja gjithmonë me tepër kujd;es. Kur isha në klasë të tetë, mësuesja më tha që në shkollë duhet të shkoja me flokët e pr;erë dhe ashtu bëra. Por pasi mb;arova arsimin fillestar vendosa që të mos i pr;es më flokët e mi”, u shpreh 92-vjeçari.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP