Është ndarë nga jeta, Shefqet Gavoçi, i moshuari i cili pak muaj më parë u pajis me pasaportë shqiptare.

Një video e regjistruar nga nipi i tij Usama Gavoçi, ku 102-vjeçari i emocionuar puthte pasaportën, u bë mjaft virale në rrjetet sociale.

Kush ishte Shefqet Gavoçi?

Gavoçi rridhte nga një familje patriotike me tradita të forta. Ai ishte djali i madh i imamit Sulejman Gavoçi, i cili ishte një luftëtar i shquar në luftërat kundër serbëve që u zhvilluan nga Shkodra në Tuz. Kjo familje, me shumë ndikim në Shkodër, u detyrua të linte qytetin e tyre të dashur pasi u përcoll nga përkrahësit e Mbretit Zog.

Në vitin 1946 u vendosën në qytetin e Damaskut, Siri. Ndërsa më vonë më shumë shqiptarë erdhën dhe u vendosën në të njëjtin fshat, i cili u bë i njohur si “Fshati Arnaout”, që do të thotë “Fshati shqiptar”.

Kur u vendosën në Siri, qeveria e Enver Hoxhës i hoqi familjes shtetësinë shqiptare.

Shumë dekada më vonë, në moshën 102 vjeçare, Gavoçi arriti të rimerrte shtetësinë aq të dëshiruar shqiptare dhe pasaportën.

“Ai kurrë nuk e harroi origjinën e tij dhe me krenari thoshte se ishte shqiptar”, thotë nipi i tij.

Gavoçi është një shembull i forcës për të gjithë dhe është një shembull frymëzimi për kulturën dhe njerëzit e vendit të tij, pasi ai kurrë nuk u lodh duke ndihmuar popullin e tij për dekada të tëra.

Vitet e fundit të jetës ai i ndau mes Sirisë, Arabisë Sauditë dhe Suedisë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP