Sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë Italiane, gjatë 24 orëve të fundit në vend janë regjistruar 9 viktima nga koronavirusi (dje ishin 5), për një total prej 35 472 që nga fillimi i emergjencës shëndetësore.
Autoritetet e shëndetësisë raportuan gjithashtu se sot u regjistruan edhe 1462 raste të reja pozitiv (dje ishin 1411), për një total prej 264 111 të prekurish nga Covid.

Në vend sot pati edhe 348 pacientë të shëruar,(dje ishin 225) për një total prej 206 902.

Advertisements

Shumica e rasteve asimptomatikë! 29 vjeç mosha mesatare e të prekurve

Instituti i Lartë i Shëndetit në Itali ka raportuar se numri i të prekurve të rinj është i krahasueshëm me rastet e të prekurve me Covid në muajin qershor dhe se një e treta janë simptomatikë.

Gjithashtu sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë italiane, mosha mesatare e rasteve është 29 vjeç (61vjeç kanë qenë në fillim të epidemisë).

Advertisements

Qarkullimi i koronavirusit, thuhet në raport, “ndodh me frekuencë më të madhe në grupmoshat e reja, në kontekstin e rihapjes së aktiviteteve dhe heqjes së masave të bllokimit.

Shumica e rasteve të infeksionit Sars Cov-2 në Itali kanë rënë në kontakt me virusin brenda territorit kombëtar kurse 20.8% e rasteve të reja janë të importuara.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP