Artan Hoxha është zgjedhur si Rektor i Universitetit të Tiranës. Numërimi i votive ka përfunduar dhe rezultoi se Hoxha fitoi me 348 vota, ndërkohë që 176 pedagogë votuan për Mimoza Hafizin dhe 122 për Kozeta Sevranin.

Më parë, Artan Hoxha mbante postin e dekanit në Fakultetin e Drejtësisë. Ndërsa ish-deputetja socialiste Mimoza Hafizi shpalli kandidaturën e saj si rektore në Universitetin e Tiranës për zgjedhjet e 30 Korrikut duke thënë në një intervistë për Fax News se gjithçka u bë që të mos linte në krye persona që i konsideron se kanë “kapur për fyti” Universitetin.

Ndërsa rektorja e re e universitetit “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës është shpallur Suzana Golemi. Nga numërimi i votave të pedagogëve, ka dalë fituese me 2 vota diferencë ndërkohë që po numërohen votat e studentëve por në bazë të formulës, pritet që të mos ndikojnë në këtë rezultat.

Golemit ja dhanë fitoren bindëse dy fakultete, ai i Shkencave të Natyrës ku ishte vetë dekane dhe Drejtësia, ku fitoren e ka patur me bindëse. Përballë saj në këtë gare ishte Adem Bekteshi, rektori në detyrë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP