Ish-kreu i Bashksië Vorë Agim Kajmaku është arr estuar nga policia. Kajmaku ndodhet në Drejtorinë e Policisë në Tiranë. Agim Kajmaku u ndalua në një spital, pasi ishte paraqitur atje në gjendje të r ëndë.

Kajmaku ak uzohet për “fal sifikim i vulave dhe formularëve”, “fa lsifikim i dokumentave zyrtare” dhe “kryerja e funksionit pas dhënies së tij”, dhe prej muajsh ishte shpallur në kërkim nga ana e policisë.

Advertisements

Po ashtu ndaj tij rëndon edhe ak uza e ushtrimit të funksioneve pas dhënies f und të tyre, pasi ditën e fundit kur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i ndërpreu mandatin, ai shkarkoi dy nënkryetarët e bashkisë.

Në të njëjtën ditë, në vend të tyre ai emëroi nënkryetar Gentian Picari. Akuza e tretë është ajo e fa lsifikimit të dokumenteve shtetërore.

Kajmaku ishte në kërkim që prej muajit nëntor, për emërime të pa ligjshme, pasi u zbulua se kishte gënjyer në formularin e dekri minalizimit.

Advertisements

Ish-kryebashkiaku socialist nuk deklaroi d ënimin e tij në Greqi kur kandidoi në zgjedhjet vendore të qershorit 2019.