Situata e sigurisë dhe kr.i.minalitetit në vend ka dalë jashtë kontrollit. Ala.rmin e ngre edhe gazetari i njohur i kr.onikës, Artan Hoxha.

Përmes një shënimi në facebook, Hoxha paralelizon ngjarjet kr.im.inale më herët me këto të ditëve të fundit, tek thotë se 3 v.rasje janë bërë me th.ikë, pa shk.repur këmbëzën e ar.më.s.

Më parë thotë Hoxha vr.it.eshin rojet e k.an.abisit, ndërsa tani po vr.iten rojet e misrit.

Reagimi i plotë i Artan Hoxhës

Po i vr.as.in dhe rojet e misrit!!!

E enjte e zeze.

Tre vi.ktima dhe asnje me ar.me zj.arri.

Duket sikur vr.as.esit kane zbuluar nje “loder” te re.

Th.iken…

Mund te merresha me kedo prej tyre.

Por, çfare te them?!

Dy te v.ra.re brenda pak oreve ne Elbasan!!!

Nuk perben me as lajm dhe as çudi. Per fat te keq, te banoreve te atij qyteti te vjeter dhe me kulture, pyetja e çdo mengjesi, se ke kane v.r.are mbreme, eshte kthyer ne nje normalitet.

Kam 4 vite, qe denoncoj, ape.loj, publikoj fakte dhe prova, per te deshmuar se nje nga qytetet kryesore te vendit, kry.qezim shume i rendesishem i akseve kombetare dhe nderkombetare te n.ark.otikeve, Elbasani, ka humbur qetesine e tij, ka dale jashte kontrollit.

Se fundi, beteja per kontrollin e ketij qyteti, nga grupet k.rim.inale te kr.imi.t te org.anizuar, eshte bere aq e as.hper, sa duket si Palermo e viteve ‘80.

Me shume se paaftesia dhe pamundesia e shtetit, per te garantuar rend dhe siguri ne kete qytet, te fut tm.errin ko.rrupsioni deri ne pa.lce, i org.aneve te drejtesise.

Bota e kr.imit te organizuar, ia ka dale ne kete qytet, me shume se askund tjeter ne kete vend, te ko.rruptoje, te bl.eje, te sh.ese, te implikoje dhe ti detyroje te bashkepunojne ne favor te vete, agjensite e zbatimit te ligjit, pushtetin vendor dhe ate qendror.

Madje aleanca e botes kr.i.mit me forcat politike te te gjitha kraheve, eshte aq e madhe, sa sot nuk e ndan dot, ku fillon njera dhe ku mbaron tjetra.

Jo me kot publikova 6-7 muaj me pare, foto te kryeministrit me personazhe te rendesishem te botes se kr.i.mit te organizuar ne Elbasan, madje “bos kri.mi”, si i ka etiketuar vete kreu i qeverise.

Dhe askush nuk foli!!!

Heshten te gjithe, demokrate, lsi-ste dhe socialiste.

Sepse me te njejtin “bos kr.imi”, kishin bere aleance ne fushata zgjedhore te meparshme dhe ata…

Ndersa sot, ekranet e mediave vizive dhe axhenda politike, jane perqendruar te ndryshimet kushtetuese ne Kuvendin e Shqiperise, ajo qe duhej te ishte kryelajmi, eshte ngjarja e Xhafzotajt.

Besoj k.rimi emblemë, qe deshmon gji.rizin ku eshte zhytur dhe po zhytet çdo dite e me thelle ky vend, eshte vr.as.ja e 65-vjeçarit Fiqiri Çalliku, ndersa ruante aren e tij, te mbjelle me m.iser.

Nje shqiptar i mire, punetor, hallexhi, qe punonte ne token e tij, qe kishte mbjellë m.isër, per te mbajtur familjen me buke.

Mbeti i vr.a.re ne mesnate, ndersa ruante m.isrin e parceles se vet, nga nje k.ri.minel “hallexhi”, qe kush e di çfare tjeter halli e ka detyruar te shkoje te vj.edh djersen dhe mundin e nje shqiptari te varfer, per ta shitur te nesermen, si miser te pjekur, rrugeve te Durresit.

Keto kohe, jemi mesuar te degjojme raste, kur shqiptaret jane vr.are duke ruajtur parcelen me kanabis nga tr.afi.kantet.

Por ja ku arritem!!!

Po na i vr.as.in dhe ata bashkekombas te ndershem, qe ruajne pa.rcelen e tyre me miser.

Situata eshte aq trishtuese dhe dekurajuese, sa “Legjenda e misrit” e Migjenit, e shkruar nje shekull me pare, duket sikur eshte shkruar dje ne mbremje nga gjeniu i poezise shqiptare…

Gjithsesi kemi bere nje hap para, nga “Le.gjenda e misrit”, kemi mberritur te “Rojet e misrit”…

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP