Pothuajse 300,000 numra telefoni janë shfaqur në motorin e kërkimit të Google dhe mund të gjenden duke kërkuar “site:wa.me.”

WhatsApp thotë se ka adresuar një problem i cili kishte treguar numrat e telefonit të përdoruesve në rezultatet e kërkimit të Google.

Hulumtuesi i sigurisë Ythul Jayaram zbuloi se numrat e telefonit të përdoruesve ekzistues të cilët përdornin opsionin Click to Chat po indeksoheshin nga motorët e kërkimit.

Me këtë opsion përdoruesit mund të krijonin një link me numrin e tyre të telefonit të përfshirë në të. Sipas Jayaram duke qenë se lidhjet nuk kanë një robot.txt në server, ata nuk ndalojnë dot Google dhe motorët e tjerë të kërkimit të ideksojnë lidhjet.

Pothuajse 300,000 numra telefoni janë shfaqur në motorin e kërkimit të Google dhe mund të gjenden duke kërkuar “site:wa.me.”

Në 2018-ën kujtojmë që rrjeti social Facebook ndaloi njerëzve kërkimin përmes numrave të telefonit. WhatsApp ka ndërmarrë hapat për të përmirësuar sigurinë e bisedave duke u lejuar përdoruesve të bllokojnë ftesat për bisedat në grup nga njerëz të huaj.

Në të vërtetë problemi është raportuar që prej muajit Shkurt. Pasi pushtoi titujt e lajmeve, kompania reagoi duke thënë se ka adresuar problemin ndërsa Jayaram ka zbuluar një problem të fundit.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP