Duke pirë mjaltin e shkrirë në ujë, të gjitha njollat e zorrëve do të zhduken.
Ngrënia e rregullt e mjaltit ndihmon në përforcimin e të mbajturit mend, si dhe forcon trupin fizikisht.

Nëse mjalti pihet i tretur në ujë të ngrohtë (jo të nxehtë), ndihmon kundër diarresë.
Nëse mjalti pihet i tretur në ujë të ftohtë, ndihmon kundër kapsllëkut.

Advertisements

Me përdorimin e mjaltit pastrohet gjaku dhe lehtësohet qarkullimi i tij nëpër trup.
Mjalti është ilaçi i vetëm për shërimin e të rrahurit të shpejtë të zemrës (takikardia).

Mjalti krijon lehtësim të organizmit, ndërsa sheqeri e rëndon atë.
Kur hahet mjalti, stomaku punon në rregull dhe nuk nevojiten pluhra dhe ilaçe për të ndihmuar përpunimin.

Mjalti largon dhembjet në sy, duke e fërkuar me gisht të pastër syrin.
Për anemikët, mjalti është bombë gjaku.

Advertisements

Për dhembjet e eshtrave, ngrënia e mjaltit është ilaç i padiskutueshëm.
Të sëmurët nga verdha, në qoftë se mëngjes dhe mbrëmje hanë mjaltë, për 15-20 ditë ajo do të shërohet.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP