Një anije lu ftarake e Marinës amerikane ka testuar me sukses një ar më të re lazer me energji të lartë e cila mund ta shka tërrojë një avion në mes të fluturimit, tha Flota e Marinës në Paqësor.

Fotografitë dhe videot e siguruara prej saj tregojnë anijen amfib të transportit të transportit USS Portland duke ekzekutuar “zbatimin e parë të nivelit të një sistemi solid lazeri me energji të lartë” për të çaktivizuar një aeroplan të telekomanduar ajror, thuhet në deklaratë.

Imazhet tregojnë lazerin që buron nga kuverta e anijeve lu ftarake. Videoklipet e shkurtra tregojnë më pas droning në flakë. Marina nuk dha një vend specifik të provës së sistemit demonstrues të ar mëve lazer (LWSD), duke thënë vetëm se ajo ndodhi në Oqeanin Paqësor në 16 maj.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP