Një sondazh i ri zbuloi se 58 përqind e të anketuarve thonë se SH.B.A. do të lëvizë shumë shpejt drejt rihapjes, ndërsa 32 përqind thonë se do të duhet shumë kohë për të liruar kufizimet.

Pavarësisht nga qëndrimet për rihapjen, mbetet për t’u parë se si do të ndikojë kjo në shëndet dhe në vijimin e situatës. Nga ana tjetër duket sikur shumica e bizneseve po rihapin aktivitetin ndonëse pandemia vazhdon të jetë në mesin tonë.

Por si do ta kuptojmë nëse rihapja e bizneseve gjatë pandemisë COVID-19 është një ide e mirë?

Një sondazh i NBC Neës / Ëall Street Journal zbuloi se 58 përqind e të anketuarve thanë që Shtetet e Bashkuara do rihapen shumë shpejt, ndërsa 32 përqind thanë se do të duhet kohë më e gjatë për të liruar kufizimet. Një sondazh tjetër zbuloi se 73 përqind e amerikanëve mendojnë se ka mungesë të testeve të koronavirusit në vend.

Cilat janë treguesit që duhet të merren parasysh nëse një shtet është gati të hapet?

Roess: Plani i Shtëpisë së Bardhë thotë se “së pari duhet të shohin prova të një trajektore në rënie të rasteve të dokumentuara dhe sëmundjeve të ngjashme me gripin brenda një periudhe 14-ditore”.

Unë do të pajtohesha me atë vlerësim, së bashku me një strategji të fortë të testimit që përdor platformat më të sakta të testimit të disponueshme të kryera nga profesionistë të laboratoreve.

Greenberger: Një variant i rihapjes adopton një qasje të kujdesshme dhe hyn në fuqi vetëm kur numri i infeksioneve dhe vdekjeve janë dukshëm në rënie gjatë një periudhe kohe të caktuar. Varianti tjetër është të hapet pa shqetësim për të dhënat: thjesht rihapeni.

Roess: Disa shtete po japin përparësi për hapjen e sektorëve të ekonomisë duke ruajtur distancën sociale. Shitësit me pakicë, qendrat / qendrat tregtare, parqet dhe restorantet kanë qenë ndër të parat që u hapën në disa shtete, ndonëse ështe e rrezikshme.

Kur duhet të rimbyllemi?

Eksperti Roess: Mbyllja mund të vijë kur kemi rritje të ndjeshme të rasteve. Nëse kurba vijon e sheshtë, ose ka një rritje të vogël, nuk mund të kthehemi pas. Nëse fillojmë të mbushim në mënyrë të konsiderueshme përsëri spitalet … unë mendoj se atëherë duhet të fillojmë të bëjmë një vështrim të ashpër në rivendosjen e disa prej këtyre masave.

Duke supozuar se shtetet do të hapen gjatë verës, si do të ndikojë kjo te sezoni i gripit në vjeshtë?

Roess: Një pjesë e llogaritjeve duhet të konsiderojnë se çfarë ndikimit do të ketë te Covid sezoni i gripit. Ne po veprojmë me të dhëna të kufizuara sepse ky virus është akoma i ri dhe nuk e dimë nëse ka një model sezonaliteti në transmetimin e COVID-19.

Ekzistojnë disa supozime themelore që mund të bëjmë në lidhje me ndimkimin e Cvoid te sezoni aktiv i gripit. Për shembull, individët me grip ose infeksione të tjera të frymëmarrjes mund të jenë më të prekshëm ndaj COVID-19. Ne duam të shmangim infeksionet e dyfishta, dhe kjo do të thotë se duhet të kemi protokolle për mënyrën se si të shmangim shpërthimet e gripit.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP