Shkencëtarët përdorën një teknikë të quajtur “imazh me fat” i cili pastron efektin mjegullues të shikimit të atmosferës së trazuar të Tokës.
SHBA- Astronomët kanë pubikuar sot një imazh të mrekullueshëm të ri të Jupiterit. BBC shkruan se fotografia është kapur me rreze infra të kuqe nga Teleskopi i Binjakëve të Veriut në Hawaii, dhe është një nga vëzhgimet më të mprehta të planetit të bërë ndonjëherë nga toka.

Shkencëtarët përdorën një teknikë të quajtur “imazh me fat” i cili pastron efektin mjegullues të shikimit të atmosferës së trazuar të Tokës. Kjo metodë përfshin marrjen e ekspozimeve të shumëfishta të objektivit dhe mbajtjen vetëm të atyre segmenteve të një imazhi ku ajo turbullirë është në minimum.

Kur të gjitha “goditjet me fat” janë bashkuar në një mozaik, del një qartësi që është përtej ekspozimit të vetëm. Infra të kuqe është një gjatësi vale më e gjatë se drita më e njohur e dukshme e zbuluar nga pëlqimet e teleskopit Hubble. Kjo metodë përdorur për të parë kalimin e errësirës dhe reve të hollë në majë të atmosferës së Jupiterit, për t’u dhënë shkencëtarëve mundësinë të hetojnë më thellë në punën e brendshme të planetit.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP