Një ilaç i ri i zhvilluar nga shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar për të trajtuar pacientët Covid-19 është duke u trealluar në Spitalin Universitar Southampton.

Zhvilluar nga ndërmarrja bio-teknologjike në Mbretërinë e Bashkuar Synairgen, ajo përdor një proteinë të quajtur interferon beta, të cilën trupat tanë prodhojnë kur kemi një infeksion viral. Rezultatet fillestare nga gjykimi priten në fund të qershorit. Aktualisht ka disa trajtime efektive për koronavirusin me mjekët që mbështeten në sistemin imunitar të pacientëve.

Interferon beta është pjesë e linjës së parë të mbrojtjes së trupit kundër viruseve, duke paralajmëruar atë të presë një sulm viral, shpjegon Richard Marsden, shefi ekzekutiv i Synairgen me bazë në Southampton. Ai thotë se koronavirusi duket se shtyp shtypjen e tij si pjesë e strategjisë së tij për të shmangur sistemin tonë imunitar.

Ilaçi është një formulim i veçantë i interferonit beta i dhënë direkt në rrugët e frymëmarrjes kur virusi është aty, me shpresën se një dozë e drejtpërdrejtë e proteinave do të shkaktojë një reagim më të fortë anti-viral edhe në pacientët, sistemi imunitar i të cilit tashmë është i dobët. Interferoni beta zakonisht përdoret në trajtimin e sklerozës së shumëfishtë.

Synairgen tashmë ka treguar që përgatitja e saj mund të stimulojë reagimin imunitar në mushkëri të pacientëve me astmë dhe gjendje të tjera kronike të mushkërive.Por ne mund të dimë vetëm nëse funksionon për pacientët Covid-19 pasi të ketë kaluar një provë rigoroze klinike.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP