A man crosses a nearly empty street in San Francisco, Tuesday, March 17, 2020. Officials in seven San Francisco Bay Area counties have issued a shelter-in-place mandate affecting about 7 million people, including the city of San Francisco itself. The order says residents must stay inside and venture out only for necessities for three weeks starting Tuesday. (AP Photo/Jeff Chiu)

Doktorët në Kaliforninë Veriore thonë se ka pasur më shumë vdękje nga vetëvrasja sesa nga COVID-19 gjatë krìzës pandemike.

“Numrat janë të pashembullt,” thotë doktor Michael DeBoisblanc nga Qendra Mjekësore John Muir në Walnut Creek, California, shkruan Express.co.uk.

Ai foli për ABC News për rritjen e numrit të vdękjeve nga vetëvrasjet, dhe shpjegoi se në katër javët e fundit kanë vrärë veten më shumë se mesatarja e gjithë vitit.

Dr DeBoisblanc tha se ai mendon se autoritetet e Kalifornisë duhet të heqin bllokimin dhe të lejojnë njerëzit të kthehen në aktivitetet e tyre normale, transmeton Telegrafi.

“Personalisht, mendoj se është koha”, tha ai. “Unë mendoj se fillimisht, kjo ishte vendosur në funksion për të rrafshuar kurbën dhe për t’u siguruar që spitalet të kenë burime për t’u kujdesur për pacientët me COVID-19.

“Ne kemi burimet aktuale për ta bërë atë, dhe shëndeti i komunitetit tonë tjetër po vuan”.

Kacey Hansen, një infermiere e qendrës së träumës në Qendrën Mjekësore John Muir, ka shprehur shqetësimin e saj për jo vetëm rritjen e numrit të përpjekjeve të vetëvrasjeve, por edhe kapacitetin e spitalit.

Guvernatori Demokratik Gavin Newsom dha urdhër që vendi i tij të izolohet që nga 19 marsi.

Në një raport të fundit të majit thuhej se në SHBA 75,000 njerëz mund të vdęsin jo nga virusi, por änkthi, humbja e vendeve të punës dhe värësia nga alk ooli e drögat që lidhen me pandeminë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP