Britania e Madhe pati një tjetër ditë të zezë sot, ku koronavirusi ka shkaktuar gjatë 24 orëve të fundit 953 vik tima. Kështu numri total i vd ekjeve të shkaktuara nga Covid-19 në të gjithë Britaninë e Madhe ka shkuar në 8931.

Gjatë 24 orëve të fundit vetëm në Angli u shënuar 866 vd ekje personash që ishin infektuar me Covid-19. Ndërsa 87 vd ekje të tjera u konfirmuan sot në Skoci, Uells dhe Irlandën Veriore.

Advertisements

Kjo është shifra më e errët në Britaninë e Madhe krahasuar me ditët e tjera. Kujtojmë se të mërkurën ishin 938 vik tima ndërsa dje 881. Kështu sot është vendosur një rekord i zi për sa i përket vi ktimave të shkaktuara nga Covid-19 në Britaninë e Madhe.

Sipas medieve angleze Britania e Madhe tashme ka tejkaluar me vd ekjet ditor Italinë (919) dhe Spanjë (950), që kishin rekorde negative vik timash të shkaktuara nga Covid-19.

Ndërkohë i prekur nga Covid-19 në Angli është edhe kryeministri Boris Johnson.

Advertisements

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP