Home Humanizëm Studentja 21-vjeçare ben gjestin human duke krijuar maska për personat me aftësi ndryshe

Studentja 21-vjeçare ben gjestin human duke krijuar maska për personat me aftësi ndryshe

0
Studentja 21-vjeçare ben gjestin human duke krijuar maska për personat me aftësi ndryshe

Ashley Lawrence, 21-vjeç është një studente e cila studion në Universitetin Lindon Kentucky për gjuhën e shenjave.

Nisur nga fakti që puna e saj lidhet në përditshmëri me personat me aftësi të kufizuar, ajo vuri re se nga përdorimi i maskave ishte shumë i vështirë komunikimi pasi nuk mund të lexonin buzët.

Advertisements

Kështu që ajo vendosi të krijojë një maskë ku në pjesën e buzëve është trasparente. Ajo tha se po provon gjithashtu opsione për personat me aparate dëgjimi.

Advertisements

Lawrence tha se planifikon që të bëjë dhe maska të tjera dhe me ndihmën e nënës së saj dhe do t’i dhurojë tek personat në nevojë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP