Kryeministri suedez më në fund ka nxjerrë urdhërin për mbylljen e restoranteve, kafeneve dhe bareve në përpjrkje për te frenuar epideminë nga koronavirusi.

Stefan Löfven tha se “Ne kemi thënë që nuk jemi kundër asnjë mase dhe do shohim nëse masat e reja do japin rezultat. Sigurisht që këto masa mund të kenë ndikim por nuk do të jenë thelbësore në luften kundër Covid-19”

Advertisements

Autoriteti i shëndetit publik ka rekomanduar që komunat dhe Bashkitë të fillojnë të kontrollojnë nëse rregullat e reja janë vënë në praktikë, duke sqaruar gjithashtu se disa bare dhe restorante do jenë ende të hapura por në to janë të detyrueshme distance sociale si dhe nuk do lejohet të shërbehet në banak.

Vendi, me pak më shumë se 10.3 milion banorë, deri tani kishte qenë në një lloj qetësie të rreme epidemike dhe qeveria kishte vendosur të mos merrte masa izoluese në përpjekje për të frenuar koronavirusin. Deri sot Suedia kishte mbyllur vetëm disa cikle shkollorë dhe nuk lejontetubimet me më shumë se 50 pjesëmarrës.

Sipas autoriteteve në vend numërohen mbi 9000 raste infeksioni dhe 793 vi ktima

Advertisements

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP