Kryetari i bashkisë së Tiranës Erion Veliaj tha se 400 mijë nga 800 mijë makina në Tiranë në normalitet, pra jashtë gjendjes së karantinës, lëvizin vetëm 1 kilometër, pra për të shkuar në vende të afërta me banesat apo punën. Kryebashkiaku tha në Report Tv, se këto 5 javë karantine kanë sjellë atë që bashkia e Tiranës punoi për vite me radhë, qytetin pa makina. Në këtë linjë, ai paralajmëroi se me kalimin e pandemisë COVID-19, do të shkohet në sanksionimin e fundjavës pa makina.

“Qyteti ka qenë më i pastër, më i kthjellët dhe kemi kuptuar se ndotësi më i madh janë makinat. Në Titanë bëhen 800 mijë segmente me makina në ditë dhe 400 mijë prej tyre janë distanca të shkurtra në dyqane. kemi kuptuar se stili i jetesës mund të përshtatet me mirë me këtë dashuri për natyrën. Sapo pastruam liqenin dhe mbollëm pemë u kthyer gjëja e gjallë. Pra duhet të krijojmë një balancë me natyrën.

Kur thoja Tirana pa makina para 5 viteve, shumë njerëzi bënin gallatë, tani jam i lumtur për një gjë se ka një masë kritike kur thotë që ndoshta nuk e kanë pasur keq për më shumë këndë lojërash, më shumë sipërfaqe të gjelbra. Ajo që na u desh të bënim për 5 vite, sot u arrit në 5 javë dhe ditët pa makinë nuk janë të pamundura dhe nuk është e pamundur që fundjavën të lëvizim në këmbë apo me biçikleta. Në momentin që do i rikthehemi jetës normale do sanksionojmë fundjavën pa makina por jo më nga halli por për një shëndet me të mirë e ajër më të pastër. Kur të kthehemi në normalitet do ta sanksionojmë si një rutinë që na bën mirë ne”, tha Veliaj.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP