Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Kr ime të Rënda, njofton sot është arre stuar dhe më pas ndaluar personi G.K. nga Bërnjaku i Rahovecit, nën dyshimet se ka vr arë vëllain e tij, B.K. i cili pasi kishte ardhur nga Zvicra në Kosovë, fillimisht ishte paraqitur i zhd ukur nga familjarët e tij që nga data 14.02.2020.

Pas veprimeve hetimore nga ana e Prokurorisë dhe Policisë, dyshohet se personi G.K. e ka vr arë dhe më pastaj e ka dje gur trupin e të ndjerit B.K., ku në vendin e ngjarjes janë evidentuar disa kocka njeriu.

Advertisements

Po ashtu, pas një pune operative është gjetur edhe ar ma me të cilën dyshohet të jetë kryer vepra penale, si dhe një gëzhoje e cila pas ekzaminimit të forenzikës është vërtetuar së është shkrepur nga ar ma e të dyshuarit.

Gjatë intervistimit në polici, ku prezent ka qenë edhe prokurori i rastit, i dyshuari G.K. e ka pranuar veprën për të cilën dyshohet, duke përshkruar në hollësi mënyrën se si ka vepruar në ditën kritike.

Me urdhër të prokurorit të rastit, i dyshuari është ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, me dyshimin e veprave penale vr asja e rë ndë dhe mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të ar mëve dhe ndaj tij, brenda afatit ligjor do të kërkohet masa e paraburgimit nga gjykata kompetente në Gjakovë.

Advertisements

Policia e Kosovës ka dhënë detaje shtesë rreth ngjarjes së rëndë në Rahovec, ku një person ka vr arë dhe dj egur vëllain.

Personi i arre stuar me urdhër të prokurorit të shtetit mbahet në ndalim policor.

Kjo është komunikata e plotë e PK-së:

Me datë 27.02.2020 ne ora 14:10 në stacionin policor ne Rahovec është raportuar një rast person i zhdukur.

Ankuesja femër / kosovare/ shqiptar ka raportuar se bashkëshorti i saj mashkull / kosovar / shqiptar i moshës 64 vjeçar ishte zhdukur që nga data 11.02.2020.

Rasti fillimisht është iniciuar në stacionin policor në Rahovec ndërsa për shkak të peshës së veprës dhe ndjeshmërisë, rasti ka kaluar për hetim në Sektorin Rajonal për Hetime nga Drejtoria Rajonale e Policisë në Gjakovë me datë 13.03.2020.

Pas një pune intensive operative hetimore hetuesit rajonal në koordinim të vazhdueshëm me prokurorin e çështjes kanë arritur të ndriçojnë rrethanat e rastit, kanë identifikuar personin e dyshuar G . K, mashkull / kosovar/ shqiptar i lindur në vitin 1961, si kryes i mundshëm i veprës penale ,,Vr asje e rë ndë”.

Sot me datë 09.04.2020 është arr estuar personi në fjalë i cili është familjar i vik timës. Trupi i pajetë dyshohet se është dje gur nga i dyshuari, policia ka gjetur vetëm disa mbetje në vendin e ngjarjes.

Poashtu në cilësinë e provave materiale janë sekuestruar një sasi e konsiderueshme e parave të cilat dyshohet se i dyshuari i ka përvetësuar nga vik tima pas kryerjes së veprës, poashtu nga i dyshuari janë konfiskuar edhe dy ar më të mbajtura pa leje dhe muni cion të cilat dyshohet se janë përdorur për kryerjen e veprës penale.

Personi i arr estuar me urdhër të prokurorit të shtetit mbahet në ndalim policor.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP