SHBA është bërë vendi i parë në botë që regjistroi më shumë se 2,000 vd ekje nga koronavirusi në një ditë të vetme.

Shifrat nga Universiteti Johns Hopkins tregojnë se 2,108 njerëz vd iqën gjatë 24 orëve të kaluara ndërsa tani ka më shumë se gjysmë milioni te infektuar të konfirmuar, raporton BBC.

Advertisements

SH.B.A. së shpejti mund të tejkalojë Italinë si vendi me vde kjet më te medha nga koronavirusi në të gjithë botën.

Por ekspertët e grupit të punës të Shtëpisë së Bardhë per Covid-19 thonë se shpë rthimi po fillon të nivelohet në të gjithë SHBA.

Dr Deborah Birx tha që kishte shenja të mira se shpë rthimi ishte duke u stabilizuar, por paralajmëroi: “Edhe pse inkurajuese, ne nuk kemi arritur kulmin”.

Advertisements

Presidenti Donald Trump gjithashtu tha se ai pret që SH.B.A. të ketë një numër më të ulët vd ekjesh sesa parashikimet fillestare të 100,000 vde kjeve.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP