Në ngjyrë rozë, ndryshe nga racat e tjera të delfinëvë që jemi mësuar të shohim zakonisht, këto janë gjallesat që rrezikojnë të zhduken.
HONG KONG– Në vitet 1990 kishte 250 delfinë rozë në brigjet e Hong Kongut, por tani kanë mbetur vetëm 35. Kjo lloj gjallese mund të zhdukej plotësisht brenda një brezi, shkruajnë mediat e huaja.

Zgjerimi i aeroportit Hong Kong në ujë, ndotja plastike dhe peshkimi të gjitha kërcënojnë këto kafshë që po përpiqen të mbijetojnë në një nga portet më të ngarkuara në botë.

Konservatori Taison Chang thotë: Ndërsa mjedisi përkeqësohet për shkak të shumë faktorëve në tokë, nga ana tjetër gjithçka përkeqësohet. Ushqimi do të mbarojë. Do të ketë më pak hapësirë për të jetuar. Ndotja do të rritet edhe më shumë.

Burimi: BBC

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP