Qeveria turke po planifikon të dërgojë në Kuvend projekt-legjislacionin që ndalon përkohësisht pushimet nga puna. Dokumenti që do të paraqitet në Kuvend në fillim të javës tjetër, u krijua për të frenuar një rritje të papunësisë për shkak të përhapjes së koronavirusit, sipas deklaratave të zyrtarëve të lartë për “Reuters”.

Shumë njerëzve u është dashur të ndalojnë punën pasi autoritetet mbyllën qendrat tregtare, bare, kafene dhe biznese të tjera në përpjekje për të kontrolluar shpërthimin e koronavirusit.

Advertisements

“Reuters” njoftoi zyrtarët turq që thanë të mërkurën se projekt-legjislacioni do të ndalojë përkohësisht pushimet për të paktën tre muaj.

“Projektligji është planifikuar të dërgohet në parlament në fillim të javës tjetër dhe të miratohet sa më shpejt që të jetë e mundur”, tha një nga zyrtarët të enjten.

Qeveria gjithashtu ka ofruar të paguajë 60% të pagave të punonjësve që punojnë në biznese që vuajnë nga shpërthimi i pandemisë, ndërsa bankat shtetërore kanë ofruar kredi për ndërmarrjet që e mbajnë vlerën e punonjësve të tyre të qëndrueshëm gjatë kësaj periudhe.

Advertisements

Qytetarëve turqit u është thënë të qëndrojnë në shtëpi dhe të izolohen sa më shumë që të jetë e mundur, por disa njerëz do të vazhdojnë të punojnë, me synimin e Presidentit Tayip Erdogan qëtë mbështesë prodhimin dhe eksportet ekonomike.

Sipas “Reuters”, një nga zyrtarët turq tha se një rregullore e veçantë është planifikuar gjithashtu të mbështesë financiarisht bizneset e vogla siç janë berberët dhe pronarët e restoranteve që kanë mbyllur.

Sipas projektligjit, i cili përfshin një larmi të gjerë rregullash, furnitorët dhe shitësit me pakicë nuk do të jenë në gjendje të rrisin çmimin e mallrave dhe shërbimeve pa shkaqe të arsyeshme, ndërsa grumbullimi i mallrave do të ndalohet.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP