Koronavirusi tashmë është përhapur thuajse në të gjithë planetin, duke infektuar 1.536.209 njerëz. Nga covid kanë humbur jetën 89.898 persona, ndërsa fatmirësisht 340.188 pacientë janë shëruar.

Si pasojë e pandemisë, më shumë se gjysma e botës ndodhet e izoluar, për të shmangur përhapjen e virusit.

Advertisements

Mirëpo, sa shqiptarë kanë humbur jetën në të gjithë botën nga kjo pandemi e rrezikshme?

Në territorin tonë deri tani janë shënuar 22 vik tima, ndërsa në Kosovë janë 6. Në Maqedoninë e Veriut është konfirmuar vetëm 1 shqiptar i vd ekur, nga Fieri. Në Itali, deri në datën 25 mars, numëroheshin 9 shqiptarë që kishin humbur jetën nga covid, po 9 edhe në Amerikë.

Ndërsa 1 shqiptar tjetër, ndër vik timat e para jashtë vendit nga koronavirusi, raportohet të ketë humbur jetën në Indonezi. Edhe në Greqi 1 shqiptar ka humbur jetën.

Advertisements

Pra deri më tani, të raportuar, në të gjithë botën janë 49 shqiptarë të vd ekur nga covid-19./newsbo mb

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP