Mes shumë prej tyre që thonë se dielli e tmeperaturat e larta shkatërrojnë virusin është bashkuar edhe imunologu i njohur britanik, Peter Openshaw, i cili thotë se dielli e mund ta shkatërrojë virusin.
BRITANI E MADHE- Ekzistojnë shumë teori sa i përket faktorëve që ndikojnë në zhdukjen e koronavirusit që ka shpërthyer në mbarë botën. Ekspertët e shëndetësisë dhe shkecëtarë të ndryshëm janë të ndarë në grupe sa i përket motit të nxehtë kundrejt efektit që jep tek CoVID-19.

Mes shumë prej tyre që thonë se dielli e tmeperaturat e larta shkatërrojnë virusin është bashkuar edhe imunologu i njohur britanik, Peter Openshaw, i cili thotë se dielli e mund ta shkatërrojë virusin.

Advertisements

Profesori në Imperial College London, Openshaë tha se është shumë normale që njerëzit të marrin ca rreze pasi ato dëmtojnë materialin gjenetik të patogjenit vde kjeprurës.

“Dielli është shumë i keq për koronavirusin.”- u shpreh ai.Kjo deklaratë e tij vjen vetëm pakditë pasi Europa po kalon ditët e para më të nxehta të pranverës e me shumë diell, ndërkohë që qytetarët janë të ndaluar të jashtë.

Kujtojmë që një deklaratë të tillë që e bëri edhe Presidenti amerikan Donald Trump se me ardhjen e verës do të zhduket edhe virusi, letra e grupit të shkecëtarëve e kundërshtojnë këtë parashikim duke thënë se aktualisht harta e virusit ka prekur vende me klimë të ndryshme nga ato më të ftohtat deri tek vendet me temperatura të larta.

Advertisements

Burimi: Dailymail

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP