Studimet mbi efektivitetin e maskave shtëpiake janë të kufizuara: Një studim i pabotuar tregoi se maska ​​më të trasha funksiononin më mirë, por një maskë e testuar ishte aq e trashë sa të shkaktonte “parehati të madhe” dhe mund të ishte burim infektimi.

Efektiviteti i maskave shtëpiake nuk është “e mundur të vlerësohet” në këtë kohë, thotë Akademia Kombëtare e Shkencave, Inxhinierisë dhe Mjekësisë në një letër drejtuar Shtëpisë së Bardhë të Mërkurën.

Advertisements

Ata ofruan udhëzime në lidhje me rekomandimin e shtetit që njerëzit të veshin maska ​​shtëpiake për tu mbrojtur nga përhapja e koronavirusit kur një individ është asimptomatik ose para-simptomatik.

Se sa mirë funksionojnë maskat, varet nga mënyra e bërjes së tyre, nga cilësia e prodhimit dhe nga sa mirë personi ndjek sjelljet e tjera paraprake, thuhet në letër.

Nuk kishte studime se sa përshtaten maskat shtëpiake, thuhet në letër. Dhe nëse një person djersitet, lagështia mund të bllokojë virusin dhe të bëhet një burim i mundshëm ndotjeje.

Advertisements

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP