Anestezisti i certifikuar Derrick Smith eshte mesuar me tme rret qe ka pare gjate kohes se punes ne pavijone, madje edhe me humbjen e jetes se pacienteve.

Por tani, pandemia e koronavirusit thote se e ka hedhur ne nje realitet krejt tjetër, “shumë më të tme rrshëm”.

Advertisements

Smith, i cili trajton pacientët me Covid-19 në një spital në New York, zbuloi fjalët e fundit të një pacienti, teksa ai po e intubonte:
“Kush do të paguajë për kete?”, e pyeti pacienti me koronavirus Smithin mes frymëmarrjeve aq te lodhura e gati te pamundura.

“Ata ishin fjalët e fundit që tha e qe nuk do t’i harroj dot kurrë”, tha Smith për CNN
“(Ky pacient) ishte në kolaps te frymëmarrjes, kishte vështirësi në të folur dhe prapë shqetësimi i tij kryesor ishte kush mund të paguante për një procedurë që do të zgjaste jetën e tij”- tha ai, duke shtuar se gjasat nuk ishin fare te mira.

Duke ditur që pacienti ka shumë të ngjarë të mos shërohet pasi të jetë intubuar, Smith dhe kolegët e tij thirrën gruan për ti dhene shansin e fuindit per ta pare.
Shumica e pacientëve me Covid-19 vdesin pasi vendosen ne respiratore, me nje shkalle vdekshmerie gati në 80% në pacientët me koronavirus të intubuar, tha Smith.
Smith e quajti kete qe degjoi si gjene me te keqe ne tere pervojen e punes se tij 12 vjecare.

Advertisements

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP