Gishtat e peshkut: Krijesa parahistorike e detit që notonte në oqeanet dhe shëtiste tokën 380 milion vjet më parë është një ‘lidhje e humbur’ në evolucionin e njeriut
Një peshk i lashtë i parë i parë rreth 380 milion vjet më parë mund të ndihmojë në përgjigjen e pyetjeve se si paraardhësit e njerëzimit e bënë kërcimin nga uji në tokë. Elpistostege watsoni kishte krahë, kyçet e duarve dhe gishtërinjëve dhe binte në …

Një krijesë parahistorike e detit që notonte në oqeane dhe shëtiste në tokë 380 milion vjet më parë kishte ‘gishta’. Ishte pikërisht ky ‘peshku me gishta’, që ka bërë një ‘lidhje të humbur’ të evolucionit të dorës së njeriut.

‘Gishtat’ e peshkut në ‘Elpistostege watsoni’ i mundësuan ‘të afërmve’ në banimet detare primitive, që të bënin kalimin nga uji në tokë, sipas pretendimit të ekspertëv.

Një ekip ndërkombëtar i paleontologëve nga Universiteti Flinders në Australi dhe Universite du Quebec studiuan mbetjet e fosilizuara të ‘kushëririt’ tonë evolucionar.

‘Lidhja e humbur’, është e gjatë 5 metra dhe dukej si një peshkaqen.

Pendat e pazakonta në të katër gjymtyrët japin provat e para të formës së fosileve të shtojcave dixhitale skeletore, kocka në formë gishti që ‘lëshonin’ duar.(Mailonline)/Shqipëriaime

 

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP