Home Humanizëm Në cilën ditë të javës është infarkti më fatal?

Në cilën ditë të javës është infarkti më fatal?

0
Në cilën ditë të javës është infarkti më fatal?

Shkencëtarët besojnë se kjo është pasojë e konsumimit të tepërt të alkoolit gjatë fundjavës, por edhe të stresit që lidhet me ditën e re të punës, transmeton lajmi.net.

Ata prezantuan gjithashtu fakte interesante rreth asaj se sa një person mund të mbijetojë pa ushqim dhe gjumë, si dhe për “sindromën e dorës së dikujt tjetër”.

Advertisements

Një njeri pa ushqim mund të mbijetojë, por jo pa gjumë. Vetëm me ujë, pa ushqim, do të mbijetojë deri në dy muaj, por pas disa netësh pa gjumë, pasojat fatale janë të pashmangshme. Për shumicën, psikika ndryshon rrënjësisht. Në të njëjtën kohë, rekordi zgjuar është 264 orë.Sa i përket të ashtuquajturës sindromë e dorës së dikujt tjetër, ka njerëz, njëra anë e të cilëve vepron sikur të kishte një “mendje të veten”. Ky fenomen njihet si ‘sindromë e dorës Alien’.

Advertisements

Sjellja e pakontrolluar me një dorë është gjetur të jetë pasojë e dëmtimit të rajonit motorik frontal të trurit.

Ajo mund të ndodhë pas ope racionit ose su lmi në tru ose inflamacion të trurit.Një person i tillë mbi “dorën e dikujt tjetër” nuk ka kontroll ose vetëdije për veprimet e tij, madje edhe kur kryen lëvizje komplekse siç është zhbllokimi i bluzës së tij.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP