Koronavirusi nisi vërtet në Kinë, por ka zhytyr në koas mbarë botën, dhe Europa është tani epiqendra e epidemisë.

Vendi nga ku nisi i gjithë makthi, Kina, ka arritur ndërkohë vetë që ta vërë nën kontroll situatën. Pasojat shkat ërrimtare të virusit janë të ngjashme me ato që shihen në kohë luf te- vd ekje që shtohen, kombe në shtetrrethim, she mbje të tregjeve të aksioneve.

Por ekspertët kinezë, çfarë kanë mësuar deri tani nga virusi?

Doktoresha Li Li, thotë “Daily Express”, ka raportuar në Komisionin Kombëtar të Shëndetitnë Kinë se virusi nuk mbijeton nëse ekspozohet për 30 minuta apo më tepër në temperaturën 56 gradë Celsius.

“Në Kinë u bë gati e detyrueshme që rrobat të laheshin për gjysëm ore me 60 gradë”, citohet të ketë thënë ajo.

Mbi 3100 vetë vd iqën në Kinë nga koronavirusi e gati 81 mijë të tjerë u infektuan, por pas masave eks treme, gjendja atje është arritur të vihet nën kontroll, dhe vendi sot shënoi ditën e parë pa infektime të brendshme./tch

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP