Një infermiere 49-vjeçare nga Italia i ka dhënë fund jetës duke u hedhur në lumin Cortellazzo (Venecia). Ajo punonte në spitalin Jesolo ku kishte disa pacientë me koronavirus.

Infermierja që jetonte vetëm, kishte qëndruar prej dy ditësh në shtëpi sepse kishte ethe. Kishte bërë edhe testin për koronavirusit, por nuk kishte marrë ende rezultatin, për të ditur nëse ishte pozitive.

Advertisements

Zhdukja e saj e papritur ka shqetësuar të gjithë stafin me të cilin punonte, raporton Infermieritalia.

‘Ajo ishte e përkushtuar për punë, një burim i pazëvendësueshëm për kolegët dhe për kompaninë e kujdesit shëndetësor’, tha drejtori i ULSS 4, Carlo Bramezza.

Ai shprehu ngushëllimet për familjen e infermieres të identifikuar me inicialet S.L., e cila filloi punë në vitin 1991. Deri në vitin 2012, kishte punuar në departamentin e Kirurgjisë në spitalin Jesolo dhe më pas ishte trasnferuar në kirurgjinë e San Dona di Paive.

Advertisements

Nga viti 2016, ishte kthyer në punë në spitalin bregdetar në Mjekësinë Fizike dhe Rehabilituese dhe disa ditë më parë, u ofrua që të punonte në departamentin e sëmundjeve infektive.

Aty ishin shtruar 25 pacientë me koronavirus dhe ajo ndërrohej me 3 turne me kolegët që të trajtonin të prekurit për të luf tuar sëmundjen vde kjeprurëse.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP