Mirsad Kuçana, i cili tre ditë më parë nuk ju bind një postblloku policie dhe në ndjekje e sipër go diti një makinë të policisë rrugore është lënë në bu rg. Kuçana, ka dalë dje përballë gjyqtarit Kreshnik Omari, ku është njohur me masën e sigurisë të “arr estit në bu rg” që ka kërkuar prokurori i çështjes Etien Kapo. Gjatë zhvillimit të procesit gjyqësor Kuçana ka dhënë vetëm gjeneralitet e tij, ndërsa mbrojtjen në gjykatë e mbuluar avokati i tij, i cili në fund të parashtrimeve para gjyqtarit Omari, kërkoi caktimin e një mase më të butë për Mirsad Kuçanën.

Por nga ana tjetër prokurori Kapo, ju drejtua gjykatës me kërkesën për caktimin e masës së “arr estit në bu rg” për Kuçanën, për shkak se ai nuk i ishte bindur patrullës së policisë por dhe më pas në ndjekje e sipër e ka goditur atë, duke i shk aktuar dë me dhe pas oja të tjera. Në fund të procesit gjyqësor gjyqtari i çështjes Kreshnik Omari vendosi të lenë në bu rg Kuçanën, për ak uzën e “Kundërshtim i punonjësit të Policisë së Rendit Publik”, “Shka tërrim prone”, “Mosbindja ndaj urdhrit të punonjësit të Policisë së Rendit Publik” dhe “Pastrim i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kr iminale”.

Advertisements

Në momentin e arr estimin policia sekuestroi 12 mijë e 400 franga zvicerane, një th ikë, disa karta bankare zvicerane dhe një automjet tip BMW. Tropojani, Mirsad Kuçana njihet si mik i Ervis Martinaj. Ai është ak uzuar nga prokuroria si një ndër personat ekz ekutor të Enton Nikes në vitin 2015 në restorant “Muraga” në Linzë, por në gjykatën e Tiranës është dë nuar me vetëm 1.4 vite bu rg për ak uzën e “Moskallëzimit të kr imit”. Kuçana mësohet se ka qenë pjesë e strukturave të Policisë së Shtetit prej vitit 2009, kur ai mbaroi Akademinë e Policisë e deri në fillim të vitit 2015.

Menjëherë, pas kursit 6-mujor të policisë, Kuçana u emërua në Patrullën e Përgjithshme të Komisariatit nr. 2, detyrë të cilën e mbajti deri në nëntor të 2013. Më vonë ai u transferua në Drejtorinë e Policisë së Qarkut të Durrësit, ku edhe atje ka qenë me të njëjtën detyrë, në Patrullën e Përgjithshme. Kuçana ishte larguar nga policia dhe punonte si bodigard në klubet e natës dhe si roje sigurie në lojërat e fatit në kryeqytet./shqiptarja

Advertisements

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP