Epidemia e koronavirusit pritet të zgjasë më shumë seç është menduar fillimisht.

Media britanike, The Guardian, zbulon se një dokument se kret i Shëndetit Publik Britanik, parashikon që koronavirusi do të vijojë të qarkullojë edhe për 12 muaj të tjerë dhe se rreth 80% e popullësisë në Britani, mund të infe ktohen nga ky vi rus. Sipas këtij dokumenti, koronavirusi mund të zgjasë deri në pranverën e vitit 2021.

Sipas ekspertit britanik, Paul Hunter, një Profesor mjekësie në Universitetin e East Anglia, Covid-19 pritet të reduktohet gjatë periudhës së verës dhe të rikthehet në nëntor, siç ndodh zakonisht me gripin e stinës, çka sugjeron se koronavirusi i shfaqur fillimisht në Wuhan të Kinës, pritet të jetë mes nesh për më shumë kohë, se sa është menduar.

Nëse vd ekshmëria e vir usit do të jetë 1% dhe 80% e popullatës do të infektohet, atëherë mendohet se 530 mijë persona do të hu mbasin jetën në Mbretërinë e Bashkuar.

Duke qenë se vi rusi mund të rikthehet në muajt e dimrit dhe vaksina nuk pritet të krijohet deri pas 18 muajsh, qeveritë në mbarë globin, duhet të krijojnë plane afatgjata, për ta menaxhuar vir usin.

Këto të dhëna, duket se janë edhe arsyeja përse Mbretëria e Bashkuar po adopton një tjetër politikë në raport me vendet e tjera, duke mos aplikuar ende masa radikale, sepse kjo mund të sjellë lodhjen e popullatës dhe në finale, izolimi i qytetarëve në shkallë të gjerë, mund të mos jetë efektive.

Mendohet se vir usi do të ketë periudhën kulmore pas 14 javësh, do të reduktohet gjatë verës dhe do të rikthehet në muajt e dimrit.

Deri në këto momente, pas Kinës, Covid-19 ka go ditur mjaft rën dë Italinë, ku kanë ndërruar jetë 1809 persona dhe janë inf ektuar mbi 20 mijë persona. I gjithë vendi është shpallur një zonë e kuqe dhe është karantinuar.

Këto masa radikale janë marrë edhe në Shqipëri, ku deri në këto momente, janë inf ektuar 42 persona dhe ka ndë rruar jetë një e moshuar. Ende pritet që qeveria shqiptare të bëjë publike, planin afatgjatë, për lu ftën ndaj Covid-19, i cili me sa duket do të vijojë për një kohë të gjatë dhe kërkon një plan për t’u menaxhuar, në raport me sistemin shëndetësor dhe ekonominë.

/TPZ.al/

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP