Kanë kaluar vetëm 7 muaj nga 22 korriku i vitit 2019 kur 49 vjeçari shqiptar Petrit Lekaj do të vr.iste me thi.kë të bijën e tij Sabrina vetëm 20 vjeç dhe më pas do të tentonte të vetëvr.itej.

Kjo foto familjare u realizua vetëm 2 vjet para se të ndodhte ngjarja e rë.ndë. Ata ishin mbledhur për të festuar 18 vjetorin e Sabrinës. Ndërsa kjo foto u realizua të mërkurën, ku Petrit Lekaj doli para gjykatës Supreme të Australisë së Jugut.

Advertisements

Transformimi i tij është i dukshëm aq sa është gati e pamundur për ta njohur. 49-vjeçari mbetet në parabu.rgim dhe do të dë.nohet me bu.rgim të përjetshëm. Por ai do të mësojë të martën e ardhshme kur do të ketë të drejtën e lirimit me kusht. Nine News publikoi dje një video incizim nga rrëfimi i tij gja.kftohtë në polici.

Në intervistën policore të publikuar nga gjykatësi, Petrit Lekaj përshkruan go.ditjen me thi.kë dhe mby.tjen e vajzës së tij Sabrina ndërsa zbulon edhe ke.qardhjen e tij të thellë. Rrëfimi është regjistruar në një institucion të shëndetit të shëndetit me.ndor, ku ai u mbajt disa muaj pas vr.asjes së së bijës. Lekaj e pranon hapur që i ka god.itur me th.ikë vajzës tetë herë.

“E nisa me go.ditjen e parë. Isha ulur në vendin e parë, të shoferit. Vazhdova ta go.disja me thi.kë… ajo reagonte me shqe.lma, duke go.ditur derën dhe dritaren e makinës. Pastaj kalova në sediljet e pasme të makinës dhe bëra pjesën tjetër. Unë vetëm vazhdova të go.ditja me thi.kë … ajo ishte duke shke.lmuar, duke shke.lmuar derën dhe dritaren. “Pasi ajo nuk mund të lëvizte, unë go.dita me thi.kë veten, pse e go.dita me thi.kë atë, pse e bëra atë gjë.”

Advertisements

Su.lmi po ndodhte në makinën e saj pranë shtëpisë së tyre Kidman Park, në periferi të Adelaide, në korrik të vitit të kaluar.

“Synimi im, qëllimi im ishte ta fr.ikësoja atë. “Diçka u fut në mua, nuk e di se nuk mund të shpjegoj diçka të keqe. “Unë kurrë nuk kam menduar për të, thjesht u përpoq ta fr.ikësoja atë”. Në videon e publikuar në 9News vonë vonë, pendimi i tij ishte i qartë. “Eshtë e padiskutueshme të mendosh se çfarë bëra, e bëra atë … Uroj që të mos isha këtu,” shtoi ai.

Hetuesit thanë se për ironi Petrit Lekaj që u tërbua me stilin e jetesës së vajzës, e cila shkonte nëpër festa dhe merrte dr.ogë, ishte dë.nuar për tr.afik her.oinë në moshën 20 vjeçare, në vitin 1994. Më pas në 2007 dhe 2009 për kan.abis.

Por gjykatës iu tha se Lekaj kur ishte 20 vjeç kishte mbrojtur mikun e tij, pasi ishte ai që bënte tr.afik her.oine.

Së fundmi familja Lekaj jetonte në një lagje të pasur dhe dukej se e kishte vënë jetën në vijë ekonomikisht, vetë Petriti merrej me zhvillim pronash.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP