Home Jetë dhe Stil Njihuni me përfitimet e farave të kungullit, ja çfarë i bën organizmit

Njihuni me përfitimet e farave të kungullit, ja çfarë i bën organizmit

0
Njihuni me përfitimet e farave të kungullit, ja çfarë i bën organizmit

Shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm për përfitimet e farave të kungullit.

Me fjalë të tjera, kur përgatisim ushqim, hedhim këtë pjesë të pasur të tij. Farat e kungullit janë po aq të pasura me lëndë ushqyese dhe vitamina sa pjesa e tij.

Advertisements

Ne mund t’i konsumojmë ato të papërpunuara, të gatuara ose së bashku me ushqime të tjera. Gjëja e rëndësishme është të mos hidhni poshtë këtë ushqim të pasur. Në farat e kungullit mund të gjejmë përbërës bioaktivë, të cilët mund të parandalojnë sëmundje të ndryshme në trup.

Advertisements

Proteina dhe fibra

Në vetëm 100 gramë fara kungujsh gjetëm: proteina (18 gram); fibra (18.4 gram) dhe vetëm 446 kalori. Përveç kësaj, farat e kungullit ende përmbajnë vitamina dhe minerale (hekur, magnez, zink dhe fosfor).

Kalium

Kaliumi është aleati kryesor në lu ftën kundër hipertensionit. Përveç kësaj, minerali ndihmon në uljen e gurëve në veshka, duke kontribuar gjithashtu në uljen e dëmtimit të eshtrave. Farat e kungullit kanë një sasi të madhe kaliumi, sepse në 100 gram ushqim ka rreth 920 mg minerale.

Magnez

Pas kaliumit, magnezi është minerali më i rëndësishëm për trupin e njeriut. Magnezi ka aftësinë të kontraktojë dhe relaksojë muskujt, të ruajë nivelin e sheqerit në gj ak dhe presionit të gjakut, gjë që ndihmon në sigurimin e energjisë për trupin dhe gjithashtu për të prodhuar proteina. Farat e kungullit kanë një sasi të madhe të magnezit në përbërjen e tyre.

Sistemi imunitar

Çdo 100 gram fara kungulli përmban 10 mg zink, që është një mineral thelbësor për të mbajtur sistemin tonë imunitar të fortë për të luftuar hyrjen e viruseve dhe baktereve që shkaktojnë sëmundje.

Prostatë

Vaji i nxjerrë nga farat e kungullit është i rëndësishëm për ruajtjen e shëndetit të prostatës. Për më tepër, fara e frutave është gjithashtu e aftë të parandalojë zmadhimin e organit (prostatës beninje). Kjo për shkak se farat e frutave përmbajnë fitosterole, të cilat janë të shkëlqyera për të lu ftuar zmadhimin e organeve tek njerëzit.

Depresioni

Sot, sëmundja që prek më shumë njerëzit është padyshim depresioni. Sidoqoftë, mund të lu ftohet me konsumimin e farave të kungullit, sepse ushqimi përmban substanca që veprojnë natyrshëm për të ruajtur gjendjen e mirë të njerëzve. Për më tepër, ushqimi përmban triptofan, i cili ndihmon njerëzit të flenë mirë.

Krimb natyral

Phytosterols, të cilët janë antioksidantë në farat e kungullit, ndihmojnë në luftimin e pranisë së krimbave tek të rriturit dhe veçanërisht tek fëmijët. Përveç kësaj, ushqimi mund të luf tojë kolesterolin e keq (LDL) në rrjedhën e gja kut, duke kontribuar në uljen e sëmundjeve të tilla si sulmi në zemër. noa

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP