Është e vështirë të vendosësh fëmijët të flenë në të njëjtën kohë çdo ditë;

Ata duan të luajnë lojëra, të shikojnë TV dhe të qëndrojnë me prindërit e tyre ndërsa janë zgjuar.

Por sigurimi që fëmija ka një orar të rregullt të gjumit, veçanërisht para 10 të mbrëmjes, është shumë i rëndësishëm për shëndetin e tij.

Një studim i Universitetit të Hjustonit solli fëmijët që flinin pas orës 10 të darkës dhe zgjoheshin në mes të ditës, dhe kishin më shumë të ngjarë të vuanin nga ankthi dhe depresioni i vazhdueshëm gjatë fëmijërisë së tyre dhe madje edhe jetës së rritur.

Për më tepër, fëmijët që bien në gjumë herët është zbuluar se janë më pak të ndjeshëm ndaj sjelljeve të gabuara dhe diskutimeve.

Përveç kësaj, psikiatri José Ferreiro në një hetim tregon që fëmijët duhet të shkojnë në shtrat herët pasi hormoni i rritjes fillon të veprojë nga ora 00:20 tanimë në fazën e katërt të gjumit.

Tani, nëse foshnja bie në gjumë pas orës 9 të darkës, procesi vonohet dhe hormoni nuk po funksionon siç duhet, kjo ndikon në rritjen e foshnjës.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP