Në kuzhinën e Fukudokoro Sakai, një restorant në Japoni ,shefi përgatit peshkun vdekje prurës. Ai e pastron duke i hequr halat dhe të brendëshmet.

Peshku ‘puffe rfish’ pritet në copa të holla dhe u serviret klientëve për darkë sipas ArchyW.

Por ajo që e ka bërë të famshëm peshkun është aftësia e tij për të të vr arë vetëm pak orë pas ngrënies së tij. Ajo çfarë e bën atë vdekje prurës janë sytë dhe mëlçia, të cilat përmbajnë tetrod otoksinë. Për të cilën nuk ka një kundërhe lm.

Pavarësisht këtij fakti, peshku është tepër i famshëm dhe shitet për një çmim jashtëzakonisht të lartë.

Një pjatë kushton afro 300 dollarë .

Pronari i restorantit tregon se janë turistët e pasur ata që e preferojnë më shumë, për shkak dhe se ky peshk nuk mund të eksportohet, si pasojë e tok sitetit të tij.

Këtë vit synimi janë Lojërat Olimpike Tokio 2020.

Megjithëse koronavi rusi, SARS-CoV-2, mund të frenojë fluksin e turistëve në Lojërat Olimpike, “përfundimisht ne do të përpiqemi ta lu ftojmë këtë betejë në tregjet e huaja në një të ardhme të afërt”, tha shefi i kuzhinës.

I gjithë sekreti i këtij peshku është tek mënyra e gatimit të tij.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP