Mjekimi i përdorur prej shumë kohësh me klorokinë kundër malaries ka treguar se është efikas edhe për shërimin nga k.oronavirusi.

Kështu është shprehur të martën për AFP-në Didier Raoult, drejtor i Institut Mesdhetar për Infeksionet në Marsejë, duke u mbështetur në rezultatet e një studimi klinik kinez.

“Ne dimë tashmë se klorokina ishte efikas in vitro kundër këtij koronav irusi të ri dhe vlerësimi klinik i bërë në Kinë e konfirmoi një gjë të tillë”, shpjegon profesor Raoult, specialist i njohur i sëmundjeve infe ktive, duke komentuar publikimin e parë mbi këtë studim klinik të tre studiuesve kinezë në revistën BioScience Trends.

“Përfundimisht, ky infe ksion është, ndoshta, më i thjeshtë dhe më pak i kushtueshëm për t’u mjekuar se të gjitha infeksi onet vir usale”, shton ai.

Artikulli i botuar online më 19 shkurt nxjerr rezultatet e një testi klinik të bërë në më shumë se dhjetë spitale kineze në Wuhan-epiqendra e epidemisë- Pekin e Shangai për të parë « efikasitetin e klorokinës në trajtimin e pneumonive që shoqërojnë koronavi rusin ose Covid-19″.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP