Sot u dha vendimi për vendosjen nën se.kuestro të pronave të shtetasit Altin Hajri, konkretisht i kompleksit Golden Resort, ne Xhafzotaj, Pjeze, Durres.

Gjithashtu në pronësi të tij kanë qenë edhe një karburant “ALT- OIL 2008”, si dhe një vilë dy katëshe në Pejzë, Shijak, Durrës.

Vendimi u dha mbi bazën e nenit 19 te Aktit Normativ nr 1 date 31.01.2020 si subjekt i ligjit ne kuadër te procedimit nr. 475 si i dy.shuar për veprat p.enale te parashikuara nga nenet 139 dhe 333 te KP.

Vendimi i është dërguar për ek.zekutim Drejtorit te Përgjithshëm të Policisë, Prokurorisë se Posaçme dhe shtetasit Altin Hajri.

Altin Hajri eshte shpallur në kërkim për pen.gmarrjen dhe vr.asjen e Jan Prengës. Në tetor të vitit 2015 ishte i shpallur në kërkim ndërkombëtar nga au.toritetet italiane, i dys.huar si koka e një rrjeti të tra.fikut të dr.ogës nga Afganistani në Itali. Mirëpo 8 muaj më vonë, në 2016-ën, au.toritetet italiane pushuan het.imin ndaj tij, duke hequr emrin e tij nga listat e të kë.rkuarve.

Të dy.shuar si pjesë e këtij tr.afiku, në atë kohë u arr.estuan në qytetin e Durrësit edhe djali i xhaxhait të Altin Hajrit, dhe një kushëri tjetër i tij, Hajri Balla dhe Fortuz Hajri, 53 dhe 24 vjeç, të dy banues në Shijak. Arr.estimi i tyre u bë në bazë të një urdhri ndalimi të gjykatës së Venecias së datës 15 gusht të vitit 2015. Ata ak.uzoheshin në atë kohë për veprën pe.nale të “traf.ikimit të lën.dëve nar.kotike”, ndërsa i kishin shpëtuar op.eracionit të policisë në vitin 2015, bashkë me Altin Hajrin.

Teksa he.timet ndaj Altin Hajrit janë pushuar nga au.toritetet italiane, në kërkim ndërkombëtar për tr.afik dr.oge vijon të jetë vëllai tjetër i tij Emiljano Hajri.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP