Një e re ka treguar së fundmi sesi ndihmoi në bur gosjen e prindërve të shoqes së saj të ngushtë, pasi ata vr anë vranë vajzën e tyre 16 vjeçare për një nga të ashtuquajturat “çështje nderi”.

Në vitin 2003, Shafilea Ahmed, 16 vjeçe u vr a nga nëna e babai i saj të cilët fla kën trupin e saj dhe i gënjyen policisë në Britani.

29 vjeçarja Shahin Munir e kishte mbajtur sekretin e vr asjes për katër vjet pasi ishte detyruar të betohej nga shoqja e saj e ngushtë Mevish, motra e madhe e Shafileas së vrarë.

Por më në fund ajo vendosi të shkojë në polici dhe prindërit u dë nuan në gusht 2012.

“Ndihmova që të bëhet drejtësi për Shafilea por me këtë humba shoqen time Mev.”

Ajo e dinte se Mev kishte qenë dësh mitare e vr asjes së tme rrshme “të nderit” pasi kishte folur për këtë në një seri letrash emocionale.

“Ajo më tregoi se babai kishte nisur të rri hte Shafilea dhe se vetë ishte përpjekur ta ndalonte por dhe e ëma ishte dakord. një prej tyre kishte përdorur një qese plastike për ta mb ytur dhe për një ose dy minuta ajo kishte vd ekur”.

Mbetjet e trupit të saj u zbuluan pesë muaj më vonë.

Në gjykatë u zbulua se Shafilea kishte refuzuar të pranonte martesën me mblesëri jgatë një vizite në Pakistan para se të vd iste në 2003 — e madje kishte te ntuar të vr iste veten duke ngrënë ilaç rrobash.

Prindërit e saj e vr anë sepse besonin se zakonet e saj “perëndimore” e kishin çnderuar familjen./tch

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP