Një fragment nga romani i trilluar i autorit Dean Koontz i 1981, i titulluar “Sytë e errësirës” është bërë viral për parashikimin e shp.ërthimit në botën reale të koronav.irusit.

Disa pjesë të romanit janë shpërndarë gjerësisht në mediat sociale, duke treguar ngjashmëri të fr.ikshme midis virusit COVID-19 dhe shpë.rthimit imagjinar të librit të quajtur “Wuhan-400”.

Romani imagjinar tregon historinë e një laboratori ushtarak kinez që krijon një virus të ri për të përdorur potencialisht si një ar.më biologjike gjatë kohës së lu.ftës. E çuditshmja është se laboratori ndodhet në Wuhan.

Virusi “Wuhan-400” nga romani është një ar.më biologjike e krijuar nga njeriu, çka bën pak ndryshim me koronavi.rusin vde.kjeprurës të momentit.

Në roman, vir.usi quhet “ar.ma e përsosur” sepse prek vetëm njerëzit. Ai gjithashtu nuk mund të mbi.jetojë jashtë trupit të njeriut. Në 1981 në libër ajo u quajt edhe “Gorki-400”.

Koincidenca midis vir.usit të librit dhe shpër.thimit të koronavir.usit aktual është e çuditshme.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP