Udhëheqësit iranianë po përba llen me thirrje në rritje për të shkarkuar zyrtarë të lartë pasi një aeroplan pasagjerësh ukrainas u rrë zua duke vr arë të 176 personat në bord.

Mijëra pr otestues kërkuan të mbahet përgjegjësia pasi ush tria tha se kishte rrë zuar gabi misht avionin, pasi më parë e kishte mohuar atë.

Forca të p olicisë ndërkohë janë vendosur në zonë dhe ka raporte që prot estuesit janë mbledhur për një ditë të dytë të veprimit.

Një pankartë e madhe është vendosur nga qytetarët në Teheran, me emrat e 176 vik timave nga rrë zimi i avionit.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, ka shprehur mbështetje për prot estuesit “e guxi mshëm” të Iranit, të cilët dolën në rrugët e Teheranit për të shfaqur pakën aqësinë.

Trump parlajmëroi qeverinë se “bota po i shikon”.

Avioni i tipit Boeing 737-800 që u rrëzua më 8 janar i përkiste kompanisë ukrainase Ukraine International Airlines (UIA). Ai ishte nisur nga Aeroporti Ndërkombëtar Imam Khmoeini në Teheran.T.CH

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP