Sot përkujtohet 9 vjetori i tra gjedisë së 21 Janarit ku mbetën të vd ekur 4 persona ndërsa filmimet që janë regjistruar në atë kohë kanë bërë të mundur të kuptojmë se çfarë ka ndodhur atë ditë, pavarësisht se sot nuk ka ende një gjy kim përfundimtar për çështjen.

Operatori që filmoi vr asjen e Ziver Veizit, Ervin Daja ka folur për gazetaren e Fax News, Jonada Zelka nga Bulevardi “Dëshmorët e Kombit” rreth asaj ngjarje në të cilën ka qenë jo vetëm dëshmitar, por në njëfarë mënyre edhe ‘protagonist’.

E veçanta sipas tij e pamjeve që ka mundur të filmonte, është se ka kapur planet edhe të vikt imës edhe të personit që ka që lluar, ndërsa e cilëson si demostratën më të përgjk ashme.

“Atë ditë ndodhesha tek kullat në njërin nga ballkonet, ishim live deri në njefarë momenti, pastaj na i këputën kabullat, regjistruam me kasetë. Ka qenë shumë rrëmujë, dera e kryeministrisë u thy. Shikuam dy persona që u shtrinë, pyetëm dhe na thanë se nuk e konfirmonin dot nëse kishin vd ekur, redaksia donte ta provonte ngjarjen, nuk mund ta konfirmonim menjëherë.

E vaçanta e atij filmimi, sepse kishte edhe operatorë të tjerë që kanë filmuar, por e veçanta ishte se u filmua e gjithë skena, edhe ata që shtinin edhe ata që vd iqën, pasi disa ishin fokusuar tek protestuesit dhe disa tek garda. Erdhën menjëherë në redaksi dhe i morën pamjet. Nuk mund të them se ishte protesta më e dh unshme por ishte e përgj akshme dhe nuk do ta harroj gjithë jetën. Aty kishte filluar një lloj ‘l ufte’, ishin hequr të gjithë gurët e bulevardit, qël lonin drejt gardës dhe policisë, nga tarraca e kryeministrisë hidhej g az lotsjellës”, tha Daja.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP